När olyckan är framme

Livet är fullt av oförutsedda händelser vilka de är svårt att helt skydda sig mot.  Drar man detta till det extrema kan man se till vad som händer i länder som drabbas av naturkatastrofer och liknande. Där sätts livets villkor fullständigt ur spel. Kanske måste man till och med fly hals över huvud för att rädda sitt eget liv.

I Sverige är på många vis lyckligt lottade och förskonade från mycket lidande, det betyder emellertid inte att det ej finns några problem, för det gör de visst! Ibland går bilen i sönder eller någon vitvara. Har man då ingen buffert att ta pengar från blir det svårt att finansiera en eventuell ersättningsprodukt. Visst går det att få pengar vid kris men det kostar en hel del extra. Så vad bör man göra om något oväntat inträffar?

Bäst är självfallet att i första hand vända sig till vänner och bekanta. Kanske har någon ett extra kylskåp som de kan låna ut till dig om det är vad du saknar. Våga söka hjälp från dina vänner, jag vågar påstå att de flesta uppskattar att få hjälpa en vän i nöd och det är fullständigt vansinnigt att ta snordyra lån bara för att klara livhanken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *